Održan Dan otvorenih vrata za žene preduzetnice i promocija aktuelnih programa podrške preduzetništvu u Krupnju

833

 U ponedeljak 07. avgusta u Krupnju  u prostorijama Opštinske uprave  organizovan  je  „Dan otvorenih vrata za žene preduzetnice“ na kom su predstavnici regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine iz Loznice  predstavili  mere i aktivnosti Vlade, Ministarstva privrede i drugih relevantnih činilaca  u cilju podsticanja ekonomskog osnaživanja i unapređenja ženskog preduzetništva. Predstavnici regionalne razvojne agencije svim zainteresovanim postojećim i potencijalnim privrednicama pružili su detaljne informacije o aktuelnim Javnim pozivima koji te mere podržavaju.

   Cilj je ravnomernije uključivanje žena u sistem regionalnog ekonomskog razvoja kao i podsticaj zapošljavanju.

    Takođe, promovisan je Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i mlade u 2023. godini, koji je raspisalo Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj kao i Javni poziv za podršku ženama i mladima početnicama/ima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga koji je podržan od strane Evropske unije za lokalni razvoj (EUPRO PLUS) u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine Loznica će i  u narednom periodu nastaviti sa promovisanjem aktuelnih programa Ministarstva privrede i drugih donatora kako bi se  potencijalni i postojeći preduzetnici i privrednici  mogli upoznati  sa merama podrške kako za započinjanje tako i za unapređenje poslovanja.