Одржан Дан отворених врата за жене предузетнице и промоција актуелних програма подршке предузетништву у Крупњу

867

 У понeдељак 07. августа у Крупњу  у просторијама Општинске управе  организован  је  „Дан отворених врата за жене предузетнице“ на ком су представници регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине из Лознице  представили  мере и активности Владе, Министарства привреде и других релевантних чинилаца  у циљу подстицања економског оснаживања и унапређења женског предузетништва. Представници регионалне развојне агенције свим заинтересованим постојећим и потенцијалним привредницама пружили су детаљне информације о актуелним Јавним позивима који те мере подржавају.

   Циљ је равномерније укључивање жена у систем регионалног економског развоја као и подстицај запошљавању.

    Такође, промовисан је Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању и младе у 2023. години, који је расписало Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој као и Јавни позив за подршку женама и младима почетницама/има у пословању кроз набавку опреме и увођење услуга који је подржан од стране Европске уније за локални развој (ЕУПРО ПЛУС) у сарадњи са Министарством за европске интеграције.

Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине Лозница ће и  у наредном периоду наставити са промовисањем актуелних програма Министарства привреде и других донатора како би се  потенцијални и постојећи предузетници и привредници  могли упознати  са мерама подршке како за започињање тако и за унапређење пословања.