За реконструкцију и доградњу спомен комплекса Столице у Крупњу 12 милиона динара

1339

Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Туристичко-спортска организација општине Крупањ потписали су уговор о додели 12 милиона динара за санацију и доградњу објекта у спомен комплексу Столице.
Како се наводи на званичном сајту општине, ова средства опредељује министарство у оквиру Програма доделе средстава за пројекте развоја туризма у 2018. години, а уговор је потписан у четвртак (19. јула 2018. године), уз присуство државног секретара Мирослава Кнежевића, председника општине Крупањ Ивана Исаиловића и директора Туристичко-спортске организације Крупња Александра Петровића.
Период реализације пројекта је 12 месеци, а после тога ће објекат у комплексу Столице бити осавремењен и добиће нову намену, имаће поставку културно-историјског наслеђа, смештајне капацитете и угоститељски објекат. Овакав центар биће погодан за организовање различитих уметничких колонија, семинара, едукативних тренинга и сличних садржаја, а све у циљу стварања новог туристичког производа и развоја туризма на територији општине Крупањ.
Столице су музејски комплекс посвећен догађајима из Другог светског рата, удаљен 6 км од Крупња. Налази се под заштитом државе као непокретно културно добро од изузетног значаја, а околина музејског комплекса је заштићено природно добро.