U Malom Zvorniku održan sastanak članova tima koji učestvuju u izradi projektne aplikacije za razvoj GIS-a po programu EU PRO

1913

U Malom Zvorniku 17.12.2018. godine sa početkom u 10 časova održan je sastanak članova tima koji učestvuju u izradi projektne aplikacije za razvoj geografskih informacionih sistema po programu EU PRO.

Kao što je poznato primenom informacione tehnologije sve veći broj aktivnosti koje
su u nadležnosti lokalne samouprave se delimično ili u potpunosti automatizuje budući da je skoro 80 odsto odluka i informacija direktno ili indirektno vezano za prostorne podatke.

Značaj primene geografskog informacionog sistema u lokalnim samoupravama kao efikasnog alata koji treba da obezbedi podršku donošenju odluka kroz analizu prostornih i drugih podataka, što uključuje i podršku planiranju, prepoznale su lokalne samouprave grada Loznice kao i opština Ljubovije, Krupnja i Malog Zvornika koje uz podršku Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica pripremaju projektnu aplikaciju za konkurs donatorskog programa EU PRO koji je otvoren do 30.12.2018.godine.