У Малом Зворнику одржан састанак чланова тима који учествују у изради пројектне апликације за развој ГИС-а по програму ЕУ ПРО

1966

У Малом Зворнику 17.12.2018. године са почетком у 10 часова одржан је састанак чланова тима који учествују у изради пројектне апликације за развој географских информационих система по програму ЕУ ПРО.

Као што је познато применом информационе технологије све већи број активности које
су у надлежности локалне самоуправе се делимично или у потпуности аутоматизује будући да је скоро 80 одсто одлука и информација директно или индиректно везано за просторне податке.

Значај примене географског информационог система у локалним самоуправама као ефикасног алата који треба да обезбеди подршку доношењу одлука кроз анализу просторних и других података, што укључује и подршку планирању, препознале су локалне самоуправе града Лознице као и општина Љубовије, Крупња и Малог Зворника које уз подршку Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница припрeмају пројектну апликацију за конкурс донаторског програма ЕУ ПРO који је отворен до 30.12.2018.године.