Одржане 4 обуке за почетнике у пословању у месецу новембру

2087

У оквиру Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција, акредитована регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине одржала  је одржала 4 обуке за почетнике у пословању у месецу октобру.

Обуке  су одржане у 02.-03. новембра у Лозници, у средњој школи „Свети Сава“, потом 09-10. новембра у средњој школи „Вук Караџић“ у Љубовији, и још две обуке у Средњој шкли у Малом Зворнику  17-18 новембра, као и  26 – 27 новембра.

Основни циљ ове обуке је да  полазници, ученици завршних разреда средњих школа добију основне информације и да унапреде своја знања из области предузетништва. Полазницима обуке су представљени  основни елементи бизнис плана, потребна документаца и захтеви актуелних јавних позива за почетнике у пословању и детаљно су информисане о пореским и другим обавезама које их очекују након регистрације фирме.

Теме представљене на обуци су:

  1. Мотиви, особине и пословна идеја предузетника
  2. Правна регулатива и порески систем
  3. Финансије у пословању и пословни план
  4. Извори финансирања за почетнике у пословању

Ове четири обуке је успешно завршило 79 полазника. Сви полазници  добијају сертификат да су похађали обуку што је један од услова конкурисања за  бесповратна финансијска средства код одређених институција. Све активности спроведене су уз поштовање свих епидемиолошких мера у циљу спречавања ширења пандемије COVID-19.