Predstavnici Razvojne agencije Srbije i Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) posetili Loznicu

620

Razvojna agencija Srbije u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju od 2006. godine radi na dugoročnim projektima i to na uspostavljanju standardizovane usluge mentoringa malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Tim povodom, Regionalnu razvojnu agenciju Podrinja, Podgorine i rađevine DOO Loznica posetili su predstavnici Razvojne agencije Srbije i Yukitoshi Tanno, japanski ekspert za međunarodnu saradnju.

Tema dolaska je bila poseta preduzetničkoj radnji, pekari „Nenadović“, koju su zajedno sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije Loznica posetili japanski ekspert kao i predstavnici RAS-a. Preduzetnička radnja „Nenadović“ se prijavila na Javni poziv za pružanje mentoring usluge sektorima prerađivačke industrije, radi dobijanje besplatne mentorske podrške u cilju unapređenja svog poslovanja.

Tokom posete preduzeću, japanski ekspert Yukitoshi Tanno naročito je istakao odnos menadžmenta preduzeća prema svojim zaposlenima i njihovim predlozima za unapređenje poslovanja, kao ključan segment uspeha ovog preduzeća.

Ispred RRA Loznica, Vladimir Đalamić kao mentor preduzetničke radnje, posebno je pohvalio rast preduzeća, kako u prihodima tako i u broju zaposlenih, istakavši da je pekara „Nenadović“ sjajan primer funkcionisanja jedne porodične firme.