Представници Развојне агенције Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA) посетили Лозницу

619

Развојна агенција Србије у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу од 2006. године ради на дугорочним пројектима и то на успостављању стандардизоване услуге менторинга малим и средњим предузећима у Србији. Тим поводом, Регионалну развојну агенцију Подриња, Подгорине и рађевине ДОО Лозница посетили су представници Развојне агенције Србије и Yukitoshi Tannо, јапански експерт за међународну сарадњу.

Тема доласка је била посета предузетничкој радњи, пекари „Ненадовић“, коју су заједно са представницима Регионалне развојне агенције Лозница посетили јапански експерт као и представници РАС-а. Предузетничка радња „Ненадовић“ се пријавила на Јавни позив за пружање менторинг услуге секторима прерађивачке индустрије, ради добијање бесплатне менторске подршке у циљу унапређења свог пословања.

Током посете предузећу, јапански експерт Yukitoshi Tannо нарочито је истакао однос менаџмента предузећа према својим запосленима и њиховим предлозима за унапређење пословања, као кључан сегмент успеха овог предузећа.

Испред РРА Лозница, Владимир Ђаламић као ментор предузетничке радње, посебно је похвалио раст предузећа, како у приходима тако и у броју запослених, истакавши да је пекара „Ненадовић“ сјајан пример функционисања једне породичне фирме.