Održana obuka za početnike u poslovanju u Bogatiću

974

 U ponedeljak 05.08. i utorak 06.08.2019. godine u Maloj sali Opštine Bogatić predstavnici Regionalne razvojne agencije Podrinja Podgorine i Rađevine održali su  dvodnevnu obuka za početnike u poslovanju. Prvog dana polaznici su upoznati sa motivima i osobinama preduzetnika i razvojem  poslovne ideje, postupkom registracije prvrednih subjekata i poreskim sistemom,  dok je  drugog dana tema bila pojam i značaj biznis plana i postupak izrade.

 Obuku je uspešno završilo 15 polaznika. Svi polaznici obuke dobijaju sertifikat da su prošli obuku, sa kojim mogu da konkurišu kod određenih fondova za finansijska sredstva i koji predstavlja uslov za konkurisanje, a tokom radionica su informisani o svim potencijalnim fondovima koji finansiraju početnike u poslovanju.

Obuke su jedna od pet usluga koje Agencija kroz Seta standardiѕovanih usluga za MMSPP pruža privrednsim subjektima kako bi unapredili svoje poslovanje i obezbedili opstanka na tržištu. Pored obuka Agencija svakog meseca organizuje promocije programa Ministarstva privrede, Fonda za razvoj RS i Razvojne agencija Srbije kojima se pruza finansijska podrška MSP sektoru, zatim  priža informacije, savetodavne usluge i usluge  mentoring