Одржана обука за почетнике у пословању у Богатићу

975

 У понедељак 05.08. и уторак 06.08.2019. године у Малој сали Општине Богатић представници Регионалне развојне агенције Подриња Подгорине и Рађевине одржали су  дводневну обука за почетнике у пословању. Првог дана полазници су упознати са мотивима и особинама предузетника и развојем  пословне идеје, поступком регистрације првредних субјеката и пореским системом,  док је  другог дана тема била појам и значај бизнис плана и поступак израде.

 Обуку је успешно завршило 15 полазника. Сви полазници обуке добијају сертификат да су прошли обуку, са којим могу да конкуришу код одређених фондова за финансијска средства и који представља услов за конкурисање, а током радионица су информисани о свим потенцијалним фондовима који финансирају почетнике у пословању.

Обуке су једна од пет услуга које Агенција кроз Сета стандардиѕованих услуга за ММСПП пружа привреднсим субјектима како би унапредили своје пословање и обезбедили опстанка на тржишту. Поред обука Агенција сваког месеца организује промоције програма Министарства привреде, Фонда за развој РС и Развојне агенција Србије којима се пруза финансијска подршка МСП сектору, затим  прижа информације, саветодавне услуге и услуге  менторинг