Обука – “ Маркетинг и продаја“ одржана у Лозници

2973
obuka-e-marketing1

Акредитована регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине одржала  је   дводневну  обуку  23-24. септембра у Омладинском центру у  Лозници   на тему  „Маркетинг и продаја“.

Програм обуке обухватио је следеће теме: Зашто је маркетинг важан, Сегментирање и позиционирање на тржишту, Познавање и унапређивање процеса продај, еЗначај комуникације у продаји.

Учесници обуке, представници ММСП и предузетника као и потенцијални предузетници из Лознице  су кроз обуку имали прилику да унапреде своја знања и вештине у погледу разумевања маркетинга и продаје.  Обука је била такође  увод у детаљније консултације и имала је за циљ подизање свести о кључним концептима и приступима различитим моделима маркетинга у зависности од орјентације предузећа ка тржишту, и усмерена на то да пружи предузећима/предузетницима помоћ да развију свој маркетинг/продајне способности.

Ова обука се реализује у склопу  Програма сет стандардизованих услуга за  МСПП и предузетнике у 2016. години, који финансира Министарство привреде  а спроводе га акредитоване регионалне развојне агенције.  Циљ Програма јесте пружање услуга МСПП и предузетницима у циљу унапређења њиховог пословања и конкурентности на тржишту.  Ово је  16. обука коју је регионална развојна агенција из Лознице реализовала у 2016. години и до сада је преко 190 полазника у Лозници, али и Љубовији, Крупњу, Осечини, Малом Зворнику и Богатићу имало прилику да унапреди своја знања из различитих области везаних за пословање. Обуке су само једна од компоненти наведеног Програма, који обухвата и промоције, саветодавне услуге, пружање информација и услугу менторинга за МСПП. Планирано је одржавање још 6 тематских обука до краја 2016. године.