Иновативност у привредним друштвима

1101

10. октобра у просторијама предузећа „Стим-импорт“ у Лозници одржан је пословни форум са семинаром под називом „Иновативност у привредним друштвима“. Организатор форума је Институт за одрживи развој пословног универзитета Сингидунум из Ваљева и Удружење иноватора и проналазача „Инвентива“ из Лознице.

Поред њих, о овој теми су као панелисти дискутовали и представници Завод за заштиту интелектуалне својине из Београда , као и директор АРРА Лозница Данијела Марковић. Она је представила компоненте програма Сет стандардизованих услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2014. години који се односе на иновације и то првенствено саветодавне услуге намењене дијагностиковању иновативности (процена иновационих потенцијала предузећа и степена њихове иновативности)и обуку под називом „Иновације“ намењену представницима МСП сектора. Поред тога учесници су информисани и о програму који спроводи НАРР, а односи се на Програм подршке развоју иновативних кластера.

 

Ово је била још једна одлична прилика да се наша Агенција представи јавности и да оствари нове видове сарадње са привредницима.