У Осечини одржан састанак МОРГ-а

2608

У Осечини 03.12.2018. године са почетком у 11 часова представници Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница, присуствовали су састанку Међуопштинске радне групе (МОРГ) за локални  и регионални развој.

Ово је био први састанак МОРГ-а који се успоставља као значајно радно тело за локални и регионални развој у оквиру пројекта ,, Унапређење сарадње и јачање капацитета субјеката регионалног развоја у Мачванском и Колубарском округу“ који партнерски спроводе Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница(РРА ППР ДОО) и Развојна агенција Србије (РАС).

На састанку се говорило и циљевима оснивања и рада МОРГ-а, тј.  да се кроз регионалне пројекте обједине сви расположиви институционални и индивидуални капацитети и оствари стручна сарадња на припреми и реализацији пројеката у области унапређења сарадње и јачања капацитета субјеката регионалног развоја.

Остале теме састанка су обухватале разматрање Правилника о раду МОРГ-а, избор председника, као и идеје и предлоге чланова МОРГ-а  за будуће локалне и регионалне пројекте.