PREZENTACIJA PROGRAMA PODRŠKE RAVNOMERNOM REGIONALNOM RAZVOJU U 2015. GODINI

3908

03.aprila 2015. godine u Loznici održan je sastanak povodom prezentacije programa  podrške ravnomernom regionalnom razvoju u 2015. godini. Domaćin sastanka bila je ARRA Loznica i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, a sastanku su prisustvovali predstavnici NARR-a, predsednici i zamenici predsednika opština osnivača Agencije kao i predstavnici udruženja privrednika koja su suosnivači Agencije.

Tema sastanka bila je predstavljanje programa podrške ravnomernom regionalnom razvoju u 2015. godini koji sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj. Poseban akcenat na ovom sastanku  odnosio se na ulogu regionalnih razvojnih agencija u ovom procesu, kao i na ulogu jedinica lokalnih samouprava osnivača regionalnih razvojnih agencija.

Danijela Marković direktor Agencije, u uvodnom delu predstavila je rad ARRA Podrinja, Podgorine i Rađevine u 2014.godini kao i planirane aktivnosti za 2015-tu godinu. Nakon pozdravne reči gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, prisutnima je programe Nacionalne agencije za regionalni razvoj predstavio predsednik Upravnog odbora NARR-a Ivan Rakonjac i zamenica direktora NARR-a Maja Pejčić. Pomoćnik direktora NARR-a Oliver Ognjenović govorio je o ulozi i značaju RRA u ravnomernom regionalnom razvoju, a gospodin Jurij Kobal, konsultant iz Slovenije predstavio je Program podrške ravnomernom regionalnom razvoju.

Kroz grupnu diskusiju dogovoreni su budući koraci i aktivnosti Agencije i opština osnivača, kao i Nacionalne agencije za regionalni razvoj na putu ka uspešnom razvoju projektnih predloga i doprinosu ravnomernog regionalnog razvoja.