ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОГРАМА ПОДРШКЕ РАВНОМЕРНОМ РЕГИОНАЛНОМ РАЗВОЈУ У 2015. ГОДИНИ

3807

03.априла 2015. године у Лозници одржан је састанак поводом презентације програма  подршке равномерном регионалном развоју у 2015. години. Домаћин састанка била је АРРА Лозница и градоначелник Лознице Видоје Петровић, а састанку су присуствовали представници НАРР-а, председници и заменици председника општина оснивача Агенције као и представници удружења привредника која су суоснивачи Агенције.

Тема састанка била је представљање програма подршке равномерном регионалном развоју у 2015. години који спроводи Национална агенција за регионални развој. Посебан акценат на овом састанку  односио се на улогу регионалних развојних агенција у овом процесу, као и на улогу јединица локалних самоуправа оснивача регионалних развојних агенција.

Данијела Марковић директор Агенције, у уводном делу представила је рад АРРА Подриња, Подгорине и Рађевине у 2014.години као и планиране активности за 2015-ту годину. Након поздравне речи градоначелника Лознице Видоја Петровића, присутнима је програме Националне агенције за регионални развој представио председник Управног одбора НАРР-а Иван Ракоњац и заменица директора НАРР-а Маја Пејчић. Помоћник директора НАРР-а Оливер Огњеновић говорио је о улози и значају РРА у равномерном регионалном развоју, а господин Јуриј Кобал, консултант из Словеније представио је Програм подршке равномерном регионалном развоју.

Кроз групну дискусију договорени су будући кораци и активности Агенције и општина оснивача, као и Националне агенције за регионални развој на путу ка успешном развоју пројектних предлога и доприносу равномерног регионалног развоја.