Одржана промоција два програма у оквиру Године предузетништва

1654
Slika-promocija

Акредитована регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница је 26. септембра 2016. године у сали Скупштине општине Мали Зворник   одржала представљање Програма подршке интернационализацији привредних друштава, предузетника и кластера и Програма подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању.

Кроз Програм интернационализације Развојна агенција Србије обезбеђује квалитетну и континуирану институционалну подршку микро, малим и средњим предузећима и кластерима који су извозно оријентисани.

Програмом су обухваћене активности које се односе на повећање извозне конкурентности српске привреде.

Кроз Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању обезбеђује се подршка  која обухвата комбинацију 30% бесповратних средстава и 70% кредита Фонда за развој, као и нефинансијску подршку кроз стандардизовани сет услуга акредитованих регионалних развојних агенција – едукацију и помоћ при изради бизнис плана.

Циљеви овог програма су:

  1. Подстицање пословања правних лица и предузетника
  2. Подстицање запошљавања
  3. Подстицање одрживог и свеобухватног развоја.

Финансијска подршка је намењена незапосленим лицима који желе да покрену сопствени бизнис или постојећим предузетницима, микро и малим предузећима који су регистровани у АПР -у најраније у години која претходи години подношења захтева.

Присутнима су представљени носиоци, критеријуми и услови под којима могу аплицирати на ова два јавна позива.