РАС покренуо кампању „КРЕИРАЈ ЖИВОТ“

1836

Развојна агенција Србије (РАС) покренула је данас кампању „Креирај живот“ која обухвата осам програма подршке намењеним микро, малим, средњим предузећима и предузетницима.

На званичном представљању програма подршке у просторијама РАС, речено је да ће у 2017. бити додељена бесповратна средстава кроз суфинансирање и то: до 70% за почетнике, до 50% за постојеће фирме и до 60% за организације и институције.

„За првих шест програма, намењених почетницима у пословању, унапређењу конкурентности, унапређењу економског развоја, иновацијама, наступу на страним тржиштима и промоцији извоза опредељено је 435 милиона динара. Ти програми ће већ од понедељка бити доступни привредницима. Поред тога, у наредне две недеље биће на располагању и програм менторинга, за који је издвојено око 20 милиона динара, као и програм за подршку привредницима који отварају нова радна места, а који се спроводи по Уредби о привлачењу инвестиција Владе Србије“, истакао је в.д. директора РАС Жељко Сертић.

Сертић је додао да ће за спровођење програма широм Србије од великог значаја бити мрежа од 16 регионалних развојних агенција, а које ће бити на располагању привредницима за више информација.

Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац рекао је да је расписивање програма део глобалног плана државног развоја вертикалне индустријске политике. Он је такође додао да је држава обезбедила средства за бројне програме и то не само из будџета, већ и из међународних финансијских институција попут Светске банке и Немачке развојне банке КфW.

Слоганом „Креирај живот“, РАС поручује предузетницима да су они кључни доносиоци одлука у свом животу и да доношењем правовремених одлука могу да креирају живот по својој мери.

За све додатне информације можете се обратити Развојној агенцији Србије.

Информације о програмима:

Телефон:011/3398900

Е-маил: office@ras.gov.rs 

Преузмите јавни позив: