Одржана обука за почетнике у пословању у Лозници

293

 У понедељак 25.11. и уторак 26.11.2019. године  у Средњој школи „Свети Сава“ у Лозници  Регионална развојна агенција Подриња Подгорине и Рађевине одржала  је  дводневну обуку за почетнике у пословању.  Првог дана полазници су упознати са мотивима и особинама предузетника и развојем  пословне идеје, поступком регистрације првредних субјеката и пореским системом,  док је  другог дана тема била појам и значај бизнис плана и поступак израде.

Обуку је успешно завршило 28 полазника. Сви полазници обуке добијају сертификат да су прошли обуку, са којим могу да конкуришу код одређених фондова за финансијска средства и који представља услов за конкурисање, а током радионица су информисани о свим потенцијалним фондовима који финансирају почетнике у пословању.

Обуке су једна од пет услуга које Агенција кроз Сета стандардизованих услуга за ММСПП пружа привреднсим субјектима како би унапредили своје пословање и обезбедили опстанка на тржишту. Поред обука Агенција сваког месеца организује промоције програма Министарства привреде, Фонда за развој РС и Развојне агенција Србије којима се пружа финансијска подршка МСП сектору, затим  пружа информације, саветодавне услуге и услуге  менторинга.