Одржана Обука за почетнике у пословању и промоција Јавног позива за спровођење стандардизоване услуге менторинг за 2020. годину у Лозници

1595

У оквиру стандардизованог сета услуга за 2020. годину, акредитована регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница, одржала је дводневну Обуку за почетнике у пословању и промоцију Јавног позива за спровођење стандардизоване услуге менторинг за 2020.годину, у просторијама Омладинског центра  у Лозници  1. и 2.  јула.

Обука је имала за циљ да се полазници, потенцијални почетници у пословању упознају и унапреде своја знања из области предузетништва и одаберу прави пут од идеје до успешног предузетника као и да се упознају са пореским и другим обавезама које их чекају након регистрације фирме.

Обука је обухватала следеће теме:

  1. Мотиви, особине и пословна идеја предузетника
  2. Правна регулатива и порески систем
  3. Финансије у пословању и пословни план
  4. Извори финансирања за почетнике у пословању

Обуку је успешно завршило 14 полазника који су уједно и учесници пројекта „Лозница најбољима“ који реализује градска управа града Лознице. Сви учесници ће добити сертификат о завршеној обуци. Полазници су такође добили све потребне информације о тренутно актуелним јавним позивима који су намењени сектору ММСП и предузетницима.