Održana Obuka za početnike u poslovanju i promocija Javnog poziva za sprovođenje standardizovane usluge mentoring za 2020. godinu u Loznici

835

U okviru standardizovanog seta usluga za 2020. godinu, akreditovana regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica, održala je dvodnevnu Obuku za početnike u poslovanju i promociju Javnog poziva za sprovođenje standardizovane usluge mentoring za 2020.godinu, u prostorijama Omladinskog centra  u Loznici  1. i 2.  jula.

Obuka je imala za cilj da se polaznici, potencijalni početnici u poslovanju upoznaju i unaprede svoja znanja iz oblasti preduzetništva i odaberu pravi put od ideje do uspešnog preduzetnika kao i da se upoznaju sa poreskim i drugim obavezama koje ih čekaju nakon registracije firme.

Obuka je obuhvatala sledeće teme:

  1. Motivi, osobine i poslovna ideja preduzetnika
  2. Pravna regulativa i poreski sistem
  3. Finansije u poslovanju i poslovni plan
  4. Izvori finansiranja za početnike u poslovanju

Obuku je uspešno završilo 14 polaznika koji su ujedno i učesnici projekta „Loznica najboljima“ koji realizuje gradska uprava grada Loznice. Svi učesnici će dobiti sertifikat o završenoj obuci. Polaznici su takođe dobili sve potrebne informacije o trenutno aktuelnim javnim pozivima koji su namenjeni sektoru MMSP i preduzetnicima.