У Малом Зворнику одржана завршна обука на тему ,,Писање и имплементација пројеката“ по пројекту ,,Унапређење сарадње и јачање капацитета субјеката регионалног развоја у мачванском и колубарском региону“

2485

Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине организовала је завршну дводневну радионицу у оквиру пројекта ,,Унапређење сарадње и јачање капацитета субјеката регионалног развоја у Мачванском и Колубарском региону“ нa тему ,, Писање и имплементација пројеката“ које партнерски финансирају РРА ППР ДОО и Развојна агенција Србије.

Радионица је одржана 10.12. и 11.12.2018. године у Малом Зворнику, а о припреми и спровођењу пројеката говорио је Леополд Ролингер пројект менаџер и консултант, човек са вишегодишњим искуством у овој области са преко 30 успешно написаних и спроведених пројеката иза себе.

Теме које су обрађене први дан су обухватале припрему пројеката: циљеве и задатке пројекта, партнере на пројекту, које су циљне групе и активности, затим резултате које добијамо спровођењем тих активности, као и одрживост пројекта. Мониторинг, евалуација и ревизија као битни елементи пројекта, и на крају израду буџета и логичке матрице.

Други дан радионице обухватао је теме и елементе за спровођење пројеката: уговор и водич за реализацију пројекта, пројектни тим и промоцију пројекта, јавне набавке и наративно и финансијско извештавање и на крају документација о реализацији пројекта.

Обуци су присуствовали представници града Лознице, ТОГ Лознице, општина Крупањ, Љубовија, Мали Зворник, као и запослени у РРА ППР ДОО Лозница.