Tribina posvećena podršci preduzetništva žena i mladih

2002

-Evropska nedelja preduzetništva- SME WEEK –

U  okviru „Evropske nedelje preduzetništva – SME WEEK“ Regionalna razvojna agencija  Podrinja, Podgorine i Rađevine iz Loznice organizoovala je 25. juna 2021. godine tribinu  posvećenu podršci preduzetništva žena i mladih. Tribina je održana u prelepom ambijentu  restorana  „ WHITE MOMENTS“  u Majuru .

Ministarstvo privrede Republike Srbije je u 2021. godini stavilo akcenat na podršku preduzetništvu mladih i žena. U okviru Programa koji se realizuju u saradnji sa regionalnim razvojnim agencijama, Razvojnom agencijom Srbije i Fondom za razvoj Republike Srbije potencijalnim i postojećim preduzetnicima iz ovih kategorija na raspolaganju je nekoliko različitih programa finansiranja kao i set usluga nefinansijske pomoći, a sve u cilju jačanja preduzetništva, konkurentnosti na tržištu  i unapređenju uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Na tribini su predstavljeni svi dostupni Programi, kao i usluge, ali istovremeno ovo je  bila odlična  prilika  da se mladi preduzetnici  i žene preduzetnice predstave, predstave svoje proizvode i usluge, kao  i da se uspostavi temelj za neku budću zajedničku saradnju. U izuzetnoj atmosferi 25 učesnika je aktivno uzelo učešće  u diskusiji, predstavilo svoje poslovne ideje i planove za naredni period. Veoma je važno istaći da je veći deo učesnika tribine već koristio ili koristi usluge naše Agencije , i da su ili koristili podsticajna sredstva za započinjanje posla, ili su klijenti u okviru Paketa podrške mladima i ženama preduzetnicama kao i usluge mentoringa koju Agencija pruža.