SDC program „Podrška ruralnom i regionalnom razvoju na teritoriji Srbije“

1357
podrska- ruralnom-regionalnom-razvoju

RRA Podrinja, Podgorine i Rađevine  je bila jedan od učesnika dvodnevne radionice  u periodu 17-18. Mart održane   u Beogradu a koja je nastavak realizacije programa podrške ruralnom i regionalnom razvoju, vredan 6,9 mil. švajcarskih franaka, koji Švajcarska agencija za razvoj i saradnju u narednih šest godina realizuje u Srbiji. Učesnici radionice osim predstavnika naše Agencije, bili su i predstavnici  RRA Srem iz Rume , REDASP iz Kragujevca, predstavnici lokalnih samouprava – Loznice, Kragujevca, Sremske Mitrovice, Topole, Rume zatim predstavnici  savetodavnih službi, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Instituta za primenu nauke u poljoprivredi,  SKGO.

SDC će  uz partnerstvo sa međunarodnim konzorcijumom NIRAS i partnerima na nacionalnom nivou – Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine  i SKGO,   a na regionalnom sa naše tri regionalne razvojne agencije,  program realizovati na nivou  Šumadijskog, Kolubarskog, Sremskog i Mačvanskog okruga .

U okviru pojekta planirano je da se 1,64 mil. švajcarskih franaka utroši na finasiranje inicijativa, koje će nastati kroz realizaciju projekta na terenu u narednom periodu.

Naredne aktivnosti na projektu su Regionalne prezentacije projekta u 4 pomenuta okruga, u maju 2016. godine.

podrska- ruralnom-regionalnom-razvoju1