СДЦ програм „Подршка руралном и регионалном развоју на територији Србије“

1359
podrska- ruralnom-regionalnom-razvoju

РРА Подриња, Подгорине и Рађевине  је била један од учесника дводневне радионице  у периоду 17-18. Март одржане   у Београду а која је наставак реализације програма подршке руралном и регионалном развоју, вредан 6,9 мил. швајцарских франака, који Швајцарска агенција за развој и сарадњу у наредних шест година реализује у Србији. Учесници радионице осим представника наше Агенције, били су и представници  РРА Срем из Руме , РЕДАСП из Крагујевца, представници локалних самоуправа – Лознице, Крагујевца, Сремске Митровице, Тополе, Руме затим представници  саветодавних служби, Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Института за примену науке у пољопривреди,  СКГО.

СДЦ ће  уз партнерство са међународним конзорцијумом НИРАС и партнерима на националном нивоу – Министарством пољопривреде и заштите животне средине  и СКГО,   а на регионалном са наше три регионалне развојне агенције,  програм реализовати на нивоу  Шумадијског, Колубарског, Сремског и Мачванског округа .

У оквиру појекта планирано је да се 1,64 мил. швајцарских франака утроши на финасирање иницијатива, које ће настати кроз реализацију пројекта на терену у наредном периоду.

Наредне активности на пројекту су Регионалне презентације пројекта у 4 поменута округа, у мају 2016. године.

podrska- ruralnom-regionalnom-razvoju1