Одржан састанак у оквиру пројекта „Подршка руралном и регионалном развоју у Републици Србији“

1772
Podrška-ruralnom -regionalnom-razvoju

У Лозници је 22. августа 2017. годинеу Библиотеци Вуковог завичаја у организацији Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине, одржан састанак са циљем дефинисања конкретних пројектних идеја и израде Акционог плана у склопу реализације активности иницијативе  „Унапређење производње и прераде лековитог и ароматичног биља и јагодичастог воћа у функцији заустављања миграторних  процеса и девастације села“, одобрене од стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу. Планиране активности су у складу са циљевима који се тичу унапређења положаја жена и младих у руралном подручју.

Састанку су присуствовали представници Етно мреже из Београда, консултанти, као и  партнери из јавног, цивилног и приватног сектора,  који су својим активним учешћем дали смернице за израду Акционог плана. У складу са темом, најзаступљеније су биле представнице удружења жена из Мачванског и  Колубарског региона.

Током интерактивног рада са представницима РРА и консултантима, учесници радионице су још једном имали прилику да изнесу своје ставове, идеје и потребе.

На крају састанка договорени су задаци и обавезе учесника о даљим корацима на завршетку Акционог плана које ће координирати РРА Подриња, Подгорине и Рађевине заједно са представницима Пројекта.