Obuke koje će unaprediti regionalno preduzetništvo

543

U Ministarstvu za ravnomerni regionalni razvoj juče je potpisan Ugovor o sufinansiranju projekata jedinica lokalne samouprave za podsticanje regionalnog rasta za projekat „Unapredi svoj biznis – daj sebi šansu“. Projektom  je obuhvaćen grad Loznica i pet opština.

U cilju daljeg jačanja kapaciteta  potencijalnih preduzetnika i promocije preduzetništva u svim opštinama i gradovima Mačvanskog i Kolubarskog  okruga ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Petar Gavrilović. Realizovaće se u saradnji sa akreditovanom Regionalnom razvojnom agencijom Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica

Projektom su planirane aktivnosti  kroz održavanje 12  jednodnevnih obuka.  One su namenjene potencijalnim i postojećim mladim početnicima u poslovanju i ženama preduzetnicama  u opštinama Krupanj, Ljubovija, Mali Zvornik, Bogatić i Osečina koje su osnivači Regionalne Razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica.

Planirane su obuke na sledeće teme:

  • Od ideje do uspešnog biznisa , razvoj preduzetničke kulture i promocija preduzetništva,
  • Osnaživanje preduzetnika i jačanje konkurentnosti kroz eksterno finansiranje
  • Izrada biznis plana za samozapošljavanje i biznis plana za zapošljavanje novih radnika koji su potrebni za učešće na javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje,
  • Izrada biznis plana za javne pozive za početnike u poslovanju, mladih  i žena kod Fonda za razvoj Republike Srbije

Realizacijom projekta „Unapredi svoj biznis – daj sebi šansu“ doprinosi se unapređenju kapaciteta početnika u poslovanju i povećanju  broja registrovanih preduzetničkih radnji i  zapošljavanju na teritoriji  Mačvanskog i Kolubarskog okruga.