Обуке које ће унапредити регионално предузетништво

542

У Министарству за равномерни регионални развој јуче је потписан Уговор о суфинансирању пројеката јединица локалне самоуправе за подстицање регионалног раста за пројекат „Унапреди свој бизнис – дај себи шансу“. Пројектом  је обухваћен град Лозница и пет општина.

У циљу даљег јачања капацитета  потенцијалних предузетника и промоције предузетништва у свим општинама и градовима Мачванског и Колубарског  округа уговор је потписао заменик градоначелника Петар Гавриловић. Реализоваће се у сарадњи са aкредитованом Регионалном развојном агенцијом Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница

Пројектом су планиране активности  кроз одржавање 12  једнодневних обука.  Оне су намењене потенцијалним и постојећим младим почетницима у пословању и женама предузетницама  у општинама Крупањ, Љубовија, Мали Зворник, Богатић и Осечина које су оснивачи Регионалне Развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница.

Планиране су обуке на следеће теме:

  • Од идеје до успешног бизниса , развој предузетничке културе и промоција предузетништва,
  • Оснаживање предузетника и јачање конкурентности кроз екстерно финансирање
  • Израда бизнис плана за самозапошљавање и бизнис плана за запошљавање нових радника који су потребни за учешће на јавном позиву Националне службе за запошљавање,
  • Израда бизнис плана за јавне позиве за почетнике у пословању, младих  и жена код Фонда за развој Републике Србије

Реализацијом пројекта „Унапреди свој бизнис – дај себи шансу“ доприноси се унапређењу капацитета почетника у пословању и повећању  броја регистрованих предузетничких радњи и  запошљавању на територији  Мачванског и Колубарског округа.