Нови циклус програма ,, Покрени се за посао“ кoји спроводи ЕНЕКА

1858

Конкурс за нови, десети циклус националног програма „Покрени се за посао“, који спроводи ЕНЕКА уз подршку компаније Филип Морис у Србији је отворен од 15. јануара и трајаће до 31. марта 2019. године. Програм има за циљ да подржи покретање и унапређивање малих и породичних предузећа широм Србије који имају добру, иновативну и одрживу пословну идеју.

Шта је програм „Покрени се за посао“?

Програм „Покрени се за посао” су 2009. године покренуле компанија Филип Морис и организација ЕНЕKА, у жељи да допринесу смањењу незапослености у Србији и подстакну предузетништво у нашој земљи.

Предузетнички дух, иновативност, креативност и храброст су вредности које и сами негују у својим организацијама, а кроз програм „Покрени се за посао” преносе и у своје окружење. Због тога ће и ове године подржати иновативне, дисруптивне мале бизнисе, који могу да направе разлику. Зато, ако верујеш да је твоја идеја јединствена и иновативна, ово је прилика да је оствариш!

Шта ти пружа програм Покрени се за посао?

  • донацију у виду опреме, лиценци или сертификата, стандардизације и оптимизације неопходне за покретање или унапређење бизниса, у вредности до 1.000.000 динара, уз обавезно финансијско учешће у износу од 20 одсто вредности гранта;
  • пословне и стручне обуке;
  • сталну саветодавну и менторску помоћ.

Шта ти је потребно како би учествовао у нашем програму?

  • добра, иновативна и одржива пословна идеја за покретање или унапређење сопственог бизниса (иновативност може бити у самом производу, начину производње, технологији и/или приступу пословању);
  • пребивалиште или боравиште на територији Републике Србије;
  • додатни плус је ако твоја идеја поштује неке од принципа одрживог развоја као што су друштвено-одговорно пословање, коришћење обновљивих извора енергије, енергетска ефикасност, заштита и очување животне средине, а посебно је важно запошљавање локалног становништва и коришћење њихових знања и вештина.

Више информација о програму можете пронаћи на www.pokrenisezaposao.rs .