DODELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJI LOGO PARTNERSTVA PČELARA

1605

U utorak 29.05.2018 sa početkom  i četvrtak 31.5.2018.godine u  Poljoprivrednoj školi u Valjevu i Srednjoj školi u Krupnju održana  je  svečane dodela nagrada učenicima čiji su radovi nagrađeni na regionalnom konkursu koji je raspisala Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine u okviru projekta „Unapređenje proizvodnje i kvaliteta meda u mačvansko – kolubarskom okrugu“ ,koji sprovodi Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO , a finansira ga Švajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC kroz RRDS program koji sprovodi konzorcijum partnera NIRAS, Ruralni forum Poljske i Partner Solušns.

Tema konkursa bila je je izrada logoa za udruženja pčelara mačvansko – kolubarskog regiona.

Priliku da učestvuju na konkursu za izradu logoa pčelarskih udruženja imale su sve škole sa teritorije mačvansko kolubarskog-regiona. Prve dve nagrade osvojili su David Mitrović  i Milica Radosavljević,učenici   Poljoprivredne škole Valjevo, dok je treće mesto osvojila učenica Srednje škole iz Krupnja Jelena Vujić.

Škole iz kojih dolaze nagrađene učenice i učenik dobili su kao nagradu, školsku lektiru u vrednosti od 25.000 dinara za prvo, odnosno 20.000 dinara za drugo i 15.000 dinara za treće mesto.

Nagrađene učenice i učenik, dobili su  kao nagradu 15 tegli meda i knjige u vrednosti od 2000 dinara za prvo, odnosno 10 tegli meda i knjige u vrednosti od 1500 dinara za drugo i knjige u vrednosti od 1500 dinara i 5 tegli meda za treće mesto.

Zahvaljujući kreativnosti učesnika takmičenja dobili smo logo koji simbolično predstavlja značaj vrednog rada i partnerstva.

Zahvalnost za učešće u pripremi nagrada za učenike dugujemo i udruženjima pčelara „ Nukleus“ iz Valjeva, „Sokolske planine“ iz Krupnja i udruženju pčelara iz Loznice koja su donirala med nagrađenim učenicima.

Prilikom ceremonoje dodele nagrada za najbolji logo, dodeljene su i diplome za polaznike kursa za pčelare početnike iz Valjeva , kome je prisustvovalo 69 polaznika od čega je 29 učenica i učenika Poljoprivredne škole.