Četvrti sastanak partnerstva u okviru projekta „ Unapređenje proizvodnje i kvaliteta meda u mačvanskom i kolubarskom okrugu“

1717

Dana 22.5.2018.godine u 11 časova u prostorijama Obrazovnog-kulturnog centra u Tršiću održaće se sastanak partnerstva na projektu „Unapređenje proizvodnje i kvaliteta meda u mačvanskom i kolubarskom regionu“ koji  finansira  SDC (Švajcarska agencija za razvoj) kroz Program  podrške  ruralnom i regionalnom razvoju u Srbiji, a sprovodi konzorcijum partnera NIRAS, Ruralni forum Poljske i Partner Solušns. U partnerskom sprovođenju projekta učestvuje 9 lokalnih samouprava, 5 udruženja pčelara, Kazneno – popravni zavod Valjevo, Poljoprivredna škola u Valjevo i Regionalna razvojna agencija Podrinja , Podgorine i Rađevine DOO kao vodeći partner.

 

Pored informisanja partnerstva o sprovedenim aktivnostima  na sastanku će biti predstavljen i projekat Izgradnje fabrike meda u Rači, o kome će govoriti Milutin Petrović, Predsednik saveza pčelarskih organizacija Srbije. Nakon sastanka predviđena je poseta partnera prostorijama gde su sa radom počele mašine na proizvodnji šećernih pogača i satnih osnova.