Четврти састанак партнерства у оквиру пројекта „ Унапређење производње и квалитета меда у мачванском и колубарском округу“

2528

Дана 22.5.2018.године у 11 часова у просторијама Образовног-културног центра у Тршићу одржаће се састанак партнерства на пројекту „Унапређење производње и квалитета меда у мачванском и колубaрском региону“ који  финансира  СДЦ (Швајцарска агенција за развој) кроз Програм  подршке  руралном и регионалном развоју у Србији, а спроводи конзорцијум партнера НИРАС, Рурални форум Пољске и Партнер Солушнс. У партнерском спровођењу пројекта учествује 9 локалних самоуправа, 5 удружења пчелара, Кaзнено – поправни завод Ваљево, Пољопривредна школа у Ваљево и Регионална развојна агенција Подриња , Подгорине и Рађевине ДОО као водећи партнер.

 

Поред информисања партнерства о спроведеним активностима  на састанку ће бити представљен и пројекат Изградње фабрике меда у Рачи, о коме ће говорити Милутин Петровић, Председник савеза пчеларских организација Србије. Након састанка предвиђена је посета партнера просторијама где су са радом почеле машине на производњи шећерних погача и сатних основа.