Održane 4 obuke za početnike u poslovanju u mesecu novembru

2047

U okviru Programa standardizovanog seta usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2020. godini, koji se realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, akreditovana regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine održala  je održala 4 obuke za početnike u poslovanju u mesecu oktobru.

Obuke  su održane u 02.-03. novembra u Loznici, u srednjoj školi „Sveti Sava“, potom 09-10. novembra u srednjoj školi „Vuk Karadžić“ u Ljuboviji, i još dve obuke u Srednjoj škli u Malom Zvorniku  17-18 novembra, kao i  26 – 27 novembra.

Osnovni cilj ove obuke je da  polaznici, učenici završnih razreda srednjih škola dobiju osnovne informacije i da unaprede svoja znanja iz oblasti preduzetništva. Polaznicima obuke su predstavljeni  osnovni elementi biznis plana, potrebna dokumentaca i zahtevi aktuelnih javnih poziva za početnike u poslovanju i detaljno su informisane o poreskim i drugim obavezama koje ih očekuju nakon registracije firme.

Teme predstavljene na obuci su:

  1. Motivi, osobine i poslovna ideja preduzetnika
  2. Pravna regulativa i poreski sistem
  3. Finansije u poslovanju i poslovni plan
  4. Izvori finansiranja za početnike u poslovanju

Ove četiri obuke je uspešno završilo 79 polaznika. Svi polaznici  dobijaju sertifikat da su pohađali obuku što je jedan od uslova konkurisanja za  bespovratna finansijska sredstva kod određenih institucija. Sve aktivnosti sprovedene su uz poštovanje svih epidemioloških mera u cilju sprečavanja širenja pandemije COVID-19.