Одржана „ Kонференција подршкe умрежавању и унапређењу међусобне сарадње удружења предузетника у региону, као и сарaдање са РПК Ваљево и АРРА ППР ДОО “ у Богатићу

1822

Дана 4.12.2018. године са почетком у 10 часова у просторијама  општине Богатић, одржана је промоција у оквиру Европске недеље предузетништва SME WEEK на тему подршкe умрежавању и унапређењу међусобне сарадње удружења предузетника у региону, као и сарaдање са   РПК Ваљево  и АРРА ППР ДОО “.

Промоцији су присуствовали председник општине Богатић, помоћник председника општине Богатић, представници Привредне коморе Србије, директор РПК Ваљево, представници општих удружења предузетника Лозница, Богатић, Мали Зворник и Љубовија, представници Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница.

Ненад Бесеровац, председник општине Богатић је поздравио све присутне и исказао задовољство што се промоција Европска мрежа предузетништва одржава у општини Богатић. Све присутне је поздравила и директорка Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница која је представила присутне представнике Привредне коморе Србије и Регионалне коморе Ваљево и навела је да ће они бити на располагању да дају одговоре на постављана питања.

Након представљања рада општих удружења предузетника из Лознице, Малог Зворника , Љубовије и Богатића, изношења изазовa са којима се суочавају и утисака о сарадњи са ПКС И РПК Ваљево , Станко Марковић директор РПК Ваљево је замолио Дејана Зрилића и Миливоја Армуша да представе сервисе ПКС намењене предузетницима од којих је коа нове пројекте наведен“ шалтер за предузетнике“ који је уведен у 11 општина у Београду.То је шалтер који се налази у шалтер сали општине и који је намењен за пружање помоћи и информација регистрованим предузетницима и предузетницима који желе да се региструју. Након одговарања на питања присутних на конференцији представници ПКС су рекли да предузетници могу слати сва питања за ПКС на мејл адресу: preduzetnik@pks.rs и врло брзо ће добити одговор на постављено питање.

Миливоје Армуш, председник Савета парламента предузетника је навео да је Парламент предузетника основан у марту 2018. године и да је Савет парламента тело Парламента предузетника чији је задатак да прикупља све проблеме са којима се предузетници на терену сусрећу и да  унапреди положај предузетника у нашој земљи. У Парламенту za sada има 84 општих удружења,предузетника  док  Савет  парламента има 7 чланова.