Obuka za početnike u poslovanju u Srednjoj ekonomskoj školi Vuk Karadžić u Ljuboviji

1689

Regionalna razvojna agencija Podrinja Podgorine i Rađevi održala je 26.03. i 27.03.2019. godine obuku za početnike u poslovanju u Srednjoj ekonomskoj školi Vuk Karadžić u Ljuboviji. Predstavnici Agencije odeljenjima završne godine ove škole predstavili su osnovne korake prilikom započinjanja posla i registracije delatnosti. Potencijalnim mladim preduzetnicima prezentovane su sledeće teme:

Motivi i osobine preduzetnika i razvoj poslovne ideje

Pravna regulativa

Poreski sistem

Biznis plan

Preduzetišto je značajno kako sa stanovišta pojedinaca koji pokreću biznis kako bi sebi obezbedili egzistenciju tako i za širu zajednicu i ekonomski razvoj. Zbog toga je za početnike važno da se upoznaju sa osnovnim pojmovima  prilikom registracije svog privrednog subjekta.

Obuke su jedna od pet usluga koje Agencija kroz Seta standardiѕovanih usluga za MMSPP pruža privrednsim subjektima kako bi unapredili svoje poslovanje i obezbedili opstanka na tržištu. Pored obuka Agencija svakog meseca organizuje promocije programa Ministarstva privrede, Fonda za razvoj RS i Razvojne agencija Srbije kojima se pruza finansijska podrška MSP sektoru, zatim  priža informacije, savetodavne usluge i usluge  mentoring.