Обука за почетнике у пословању у Средњој економској школи Вук Караџић у Љубовији

1721

Регионална развојна агенција Подриња Подгорине и Рађеви одржала је 26.03. и 27.03.2019. године обуку за почетнике у пословању у Средњој економској школи Вук Караџић у Љубовији. Представници Агенције одељењима завршне године ове школе представили су основне кораке приликом започињања посла и регистрације делатности. Потенцијалним младим предузетницима презентоване су следеће теме:

Мотиви и особине предузетника и развој пословне идеје

Правна регулатива

Порески систем

Бизнис план

Предузетишто је значајно како са становишта појединаца који покрећу бизнис како би себи обезбедили егзистенцију тако и за ширу заједницу и економски развој. Због тога је за почетнике важно да се упознају са основним појмовима  приликом регистрације свог привредног субјекта.

Обуке су једна од пет услуга које Агенција кроз Сета стандардиѕованих услуга за ММСПП пружа привреднсим субјектима како би унапредили своје пословање и обезбедили опстанка на тржишту. Поред обука Агенција сваког месеца организује промоције програма Министарства привреде, Фонда за развој РС и Развојне агенција Србије којима се пруза финансијска подршка МСП сектору, затим  прижа информације, саветодавне услуге и услуге  менторинг.