Обука у оквиру пројекта „НИСИ САМА – ИМАШ НАС“

337

Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине  је  у  Богатићу 5. и 6. августа одржала обуку за започињање посла за 15 жена у оквиру пројекта „Ниси сама – имаш нас“. Овај пројекат финансира Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, носилац пројекта је Удружење жена „Црнобарке“ из Црне Баре, а партнери су  – поред Агенције –   Центар за социјални рад из  Богатића  и предузеће Маркетинг, продукција штампа „PERFECT“ Богатић.

Пројекат подразумева јачање веза свих актера који су укључени у тему економског оснаживања жена, као и  у положај жена  и жена жртава насиља , кроз активности које предвиђају унапређење локалних капацитета, односно сарадњу која укључује институционалну подршку, јединице локалних самоуправа и партнера који пружају директну подршку. Кроз пројектне активности, јача се и унапређује међусобна сарадња, док се трансфер знања и размена искустава  дугогодишњих искусних жена у области прераде воћа и поврћа, старих заната обједињује, као и у области предузетништва и могућности економског оснаживања.

Агенција као партнер ће одржати две обуке за започињање посла у току трајања пројекта, у циљу унапређења знања и вештина жена полазница на обукама у оквиру предузетништва и могућности започињања сопственог посла. Корисници пројекта су првенствено жене које су претрпеле насиље и које су евидентиране код Центра за социјаални рад, али и незапослене жене које живе на селу које треба едуковати и охрабрити да преузму иницијативу за сопствено достојанство и лични развој, жене које се баве прерадом воћа и поврћа, као и старим занатима у оквиру Удружења и све жене од 18 – 60 година, које су заинтерсоване за унапређење сопственог економског положаја