Информација о првом радном састанку партнерства на имплементацији пројекта „Унапређење производње и квалитета меда у мачванско колубарском округу„

1478
slika-logoi

Поштовани медији,

Информишемo Вас да ће се дана 01. новембра у просторијама Библиотеке Вуковог завичаја са почетком у 12 часова одржати први састанак пројектног тима и партнера, а због почетка имплементације пројекта „Унапређење производње и квалитета меда у мачванско колубарском округу“ . Пројекат финансира СДЦ кроз Програм  подршке  руралном и регионалном развоју у Србији који спроводи конзорцијум партнера НИРАС, Рурални фоум Пољске и Партанер Солушнс.

 Одобрене активности на реализацији пројекта се односе на организовање едукација  за почетнике и искусне пчеларе, обуку осуђеника малолетника КПЗ-а Ваљево у циљу социјализације и оспособљавања за период након боравка у КПЗ-у, набавку кошница и друштава за осуђенике малолетнике КПЗ-а  као и за Пољопривредну школу у Ваљеву, увођење  пчеларства као изборног предмета у наставни програм Пољопривредне школе, набавку канцеларијске и опреме неопходне за презентције и одржавање едукација, као и штандоваза удружења пчелара. Пројектом је такође предвиђена набавка линије за израду сатних основа и линије за израду шећерних погача, као и неопходна опрема за њихово функционисање, и набавка лабораторијског микроскопа и опреме за микроскопско испитивање здравља пчелињих друштава. Предвиђена је и израда интерактивне web странице пчелара „Мачванско – Колубарског региона“.

Водећи  партнер на пројекту је Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине Д.О.О. , а остали партнери су Град Лозница, Град Ваљево, Општине Крупањ, Љубовија, Мали Зворник, Осечина, Богатић, Мионица, Уб, као и  Пољопривредна школа Ваљево, Пчеларско друштво „Лозница“, Друштво пчелара „Азбуковица“ и удружење пчелара „Нуклеус“ Ваљево, КПЗ Ваљево, Удружење „Пера Јовановић-Комирићанац“ Осечина, Друштво пчелара „Мачва“ Богатић.

Пројекат се завршава 31.августа 2018.године. Укупан буџет пројекта је121.873CHF ,допринос СДЦ је 103.592,05CHF, док је допринос партнера 18.280,95CHF. 

С поштовањем,

Директор

Љиљана Николић