Трибина посвећена подршци предузетништва жена и младих

2060

-Европска недеља предузетништва- SME WEEK –

У  оквиру „Европске недеље предузетништва – SME WEEK“ Регионална развојна агенција  Подриња, Подгорине и Рађевине из Лознице организoовала је 25. јуна 2021. године трибину  посвећену подршци предузетништва жена и младих. Трибина је одржана у прелепом амбијенту  ресторана  „ WHITE MOMENTS“  у Мајуру .

Министарство привреде Републике Србије је у 2021. години ставило акценат на подршку предузетништву младих и жена. У оквиру Програма који се реализују у сарадњи са регионалним развојним агенцијама, Развојном агенцијом Србије и Фондом за развој Републике Србије потенцијалним и постојећим предузетницима из ових категорија на располагању је неколико различитих програма финансирања као и сет услуга нефинансијске помоћи, а све у циљу јачања предузетништва, конкурентности на тржишту  и унапређењу услова за отварање нових радних места.

На трибини су представљени сви доступни Програми, као и услуге, али истовремено ово је  била одлична  прилика  да се млади предузетници  и жене предузетнице представе, представе своје производе и услуге, као  и да се успостави темељ за неку будћу заједничку сарадњу. У изузетној атмосфери 25 учесника је активно узело учешће  у дискусији, представило своје пословне идеје и планове за наредни период. Веома је важно истаћи да је већи део учесника трибине већ користио или користи услуге наше Агенције , и да су или користили подстицајна средства за започињање посла, или су клијенти у оквиру Пакета подршке младима и женама предузетницама као и услуге менторинга коју Агенција пружа.