Realizacija aktivnosti u okviru Programa SSU u prvih šest meseci 2022. godine

563

Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine je i u 2022. godini nastavila sa realizacijom Programa set standardizovanih usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike, te je u prvih  6 meseci pored pružanja informacija i savetodavnih usluga zaineteresovanim licima, održano 13 obuka i 6 promotivnih događaja.

Održano  je 9 „Obuka za početnike u poslovanju“  i  4 obuke  „E-poslovanje“.  Ove obuke uspešno je završilo  134 polaznika koji su dobili sertifikate,  a obuke su održane u Loznici,Bogatiću,Krupnju,MalomZvorniku,Ljuboviji.

Realizovano je i 6 promocija, od čega 2 u Loznici, 3 u Bogatiću i jedna u
Krupnju. Promovisani su programi Ministarstva privrede, Fonda za razvoj,  Razvojne agencije Srbije  – Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme,  Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2022. godini, Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike  u poslovanju u 2022. godini, Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2022. godini,  Programa podrške privrednim društvima za promociju izvoza kao i EUPRO Plus program.