Radionica za infrastrukturne projekte

1931
infrastrukturni projekti

07. oktobra u prostorijama Omladinskog centra u Loznici akreditovana regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj, organizovala je Radionicu za infrastrukturne projekte za predstavnike JLS Mačvanskog i Kolubarskog okruga.

Radionica je deo projekta „ Jačanje kapaciteta ARRA I JLS u delu upravljanja infrastrukturnim projektima„ sa ciljem da uz pomoć odabranog konsultanta i predstavnika ARRA jedinice lokalne samouprave reševaju konkretne probleme u realizaciji infrastrukturnih projekata. Kroz ovakvu organizaciju radionice  ARRA i JLS se aktivno uključuju  u pripremu i realizaciju regionalnih i lokalnih infrastrukturnih projekata, iznalaženje fondova za njihovo potencijalno finansiranje, podsticanje i učvršćivanje međuopštinske saradnje kao i doprinos sprovođenju politike regionalnog razvoja. Ovo je projekat koji se realizuje 2 godine a kao konsultanta na ovom projektu NARR je izabrao Građevinski fakultet u Beogradu, Katedru za upravljanje projektima. Radionicu su vodili profesor doktor Milan Trivunić i konsultant magistar Marija Šijan Mitrović.

Iako je ovo prvi put da naša Agencija organizuje ovu radionicu, odziv predstavnika opština Mačvanskog i Kolubarskog okruga kao i predstavnika javnih preduzeća koja se najviše bave infrastrukturnim projektima bio je odličan, a radionici je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga. Svi učesnici su imali priliku da aktivno učestvuju u radu radionice, obzirom da su pre same radionice dostavili popunjen upitnik vezan za konkretne projekte u svojim sredinama o kojima su sada imali priliku da razgovaraju sa predavačima.