Promocija projekta “Podrška razvoju malih i srednjih preduzeća u Srbiji”

1049

Promocija projekta “Podrška razvoju malih i srednjih preduzeća u Srbiji” koji sprovodi EBRD Small Business Support, Nacionalna Agencija za Regionalni Razvoj i Regionalna razvojna Agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica  održana je u četvrtak 13. novembra u sali  Omladinskog centra  u  Loznici.

„Program podrške malim i srednjim preduzećima u Srbiji“ je projekat finansiran od strane Evropske unije sa 3.5 miliona evra, koji sprovodi  EBRD Small Business Support tim  usko sarađujući sa Ministarstvom privrede Republike Srbije. Program će za 240 preduzeća obezbediti potrebne tehnike, veštine i „know-how“ kako bi bila inovativna, privukla finansijere, stekla odgovarajuće ekspertize i postala poslovni lideri, povećavajući konkurentnost i produktivnost privatnog sektora u Srbiji.

Evropska Banka za Obnovu i Razvoj (EBRD) pomaže malim i srednjim preduzećima da se poslovno razvijaju i rastu, postajući na taj način osnovni pokretači lokalnih privreda i regiona. Uz pomoć SBS programa za podršku malim i srednjim preduzećima, EBRD povezuje preduzeća sa domaćim konsultantima i međunarodnim savetnicima koji mogu pružiti podršku unapređenju širokog spektra njihovih poslovnih aktivnosti. Od najmanjih preduzeća koja streme napretku do velikih kompanija, SBS svim preduzećima omogućava pristup domaćim i međunarodnim ekspertima, postavljajući osnove za inovativno i održivo poslovanje.

U Srbiji, SBS  je podržao više od 500 preduzeća od  2001. godine, pomažući im da se razviju i postanu konkurentnija.