Промоција пројекта “Подршка развоју малих и средњих предузећа у Србији”

1242

Промоција пројекта “Подршка развоју малих и средњих предузећа у Србији” који спроводи EBRD Small Business Support, Национална Агенција за Регионални Развој и Регионална развојна Агенција Подриња, Подгорине и Рађевине ДОО Лозница  одржана је у четвртак 13. новембра у сали  Омладинског центра  у  Лозници.

„Програм подршке малим и средњим предузећима у Србији“ је пројекат финансиран од стране Европске уније са 3.5 милиона евра, који спроводи  EBRD Small Business Support тим  уско сарађујући са Министарством привреде Републике Србије. Програм ће за 240 предузећа обезбедити потребне технике, вештине и „know-how“ како би била иновативна, привукла финансијере, стекла одговарајуће експертизе и постала пословни лидери, повећавајући конкурентност и продуктивност приватног сектора у Србији.

Европска Банка за Обнову и Развој (ЕБРД) помаже малим и средњим предузећима да се пословно развијају и расту, постајући на тај начин основни покретачи локалних привреда и региона. Уз помоћ SBS програма за подршку малим и средњим предузећима, ЕБРД повезује предузећа са домаћим консултантима и међународним саветницима који могу пружити подршку унапређењу широког спектра њихових пословних активности. Од најмањих предузећа која стреме напретку до великих компанија, SBS свим предузећима омогућава приступ домаћим и међународним експертима, постављајући основе за иновативно и одрживо пословање.

У Србији, SBS  је подржао више од 500 предузећа од  2001. године, помажући им да се развију и постану конкурентнија.