Резултати Јавног позива „ Пројекта подршке женском предузетништву у 2015. години“

1681

Од укупно 180 пријављених ММСП и предузетника у власништву и управи жена, по Јавном позиву од 9. јула 2015.године, квалификована је 71 пријава у оквиру Пројекта подршке женском предузетништву у 2015. години. Изабраним ММСП и предузетницима се додељују бесповратна финансијска средства у укупном износу од 10.605.000 динара.

Национална агенција подржава пројекте микро, малих и средњих предузећа и предузетника кроз учешће у финансирању до 65 процената трошкова консултантских услуга за уређење пословања у складу са стандардима квалитета, за побољшање постојећих и развој нових технолошких процеса, производа и услуга, за израду и имплементацију специјализованог софтвера, нови дизајн производа и амбалаже, тестирање нових производа, израду електронске презентације предузећа, као и за едукацију менаџмента и запослених кроз специјализоване обуке.

На основу извештаја Комисије од девет пријављених кандидата преко Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине, средства су добила два предузећа са територије наше агенције у укупном износу од 370.000 динара.