Raspisan Javni poziv za – Program dalje podrške razvoju MMMSP i preduzetnika u 2016. godini

1950
program-podrske-mmmsp

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je četvrti javni poziv u okviru Programa Vlade Srbije „Godina preduzetništva“. Ovoga puta radi se o Programu podrške daljem razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) i preduzetnika.

Ukupan budžet bespovratnih sredstava namenjenih korisnicima na ovom programu iznosi 70.000.000 dinara. Raspoloživa sredstva se odobravaju po projektu u visini do 50% troškova projekta, bez PDV-a, i to u pojedinačnim iznosima od 50.000 do 300.000 dinara. Sredstva će biti refundirana nakon završetka projekta i dostavljanja izveštaja i dokaza o završenim aktivnostima. Rok za podnošenje prijava je 8. jul 2016. godine i mogu se finansirati i aktivnosti koje su započete u 2016. godini, a nisu završene do trenutka objavljivanja javnog poziva.

Program se sastoji iz tri komponente – Unapređenje poslovanja MMSP, u ukupnom iznosu od 43.000.000 dinara; Podršku ženskom preduzetništvu (15.000.000 din); Podršku MMSP i preduzetnicima u nedovoljno razvijenim područjima (12.000.000 din). Aktivnosti koje mogu biti podržane ovim programom su mplementacije standarda, sertifikacija ili resertifikacija, kao i dobijanje znaka proizvoda („CE“ znak, eko-znak, FSC CoC, znak organskog proizvoda i sl).

Sredstva se ne mogu koristiti za aktivnosti koji se realizuju u vojnoj i duvanskoj industriji, trgovini, primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, finansijskom sektoru, sektoru usluga koje nisu predmet međunarodne trgovine i organizaciji igara na sreću i lutrija.

Uputstvo i svi prateći obrasci dostupni su u elektronskom obliku na sajtu www.ras.gov.rs, kao i na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs 

 Javni poziv

 Uputstvo za Program daljem razvoju

 Obrazac 1

 Obrazac 2

 Obrazac 3

 Obrazac 4