Помоћ српским предузећима из агробизниса и прехрамбеног сектора – Конкурс отворен до 31. августа

2353

Удружење ЕNECA, у оквиру пројекта Помоћ за трговину – подршка јачању произвођачких капацитета агро-индустријског сектора у Републици Србији, који финансира Влада Руске Федерације, а спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), расписала је конкурс за микро, мала и средња предузећа (ММСПП) из сектора агобизниса и прехрамбеног сектора, саопштили су из овог удружења.

Циљ пројекта је, како наводе, да оснажи подржане бизнисе кроз ширење и раст пословања, побољшање конкурентности и позиционирања на тржишту, диверсификацију постојећег асортимана базираног на потребама тржишта, стварање додате вредности, процеса сертификације, промоције извоза и приступа новим тржиштима.

Конкурсом ће бити одабрано 10 агро-индустријских бизниса, пре свега из сектора прераде воћа, поврћа, шумских плодова, млека и меса, који ће узети учешће у активностима прилагођеним индивидуалним потребама сваког корисника.

Одабраним корисницима биће пружена подршка у виду бизнис тренинга, менторске подршке, учешћа на одабраном регионалном сајму хране и пића, промотивно-продајним активностима, док ће за 5 бизниса који имају највећи потенцијал за приступ новим тржиштима, бити обезбеђена сертификација (ХАЦЦП, ИСО 22000, ИСО 14001, итд.).

Такође, најмање 5 одабраних фирми ће имати прилике да учествује у активностима које имају за циљ промоцију извоза и приступ новим тржиштима, укључујући пословне састанке са руским фирмама који ће се организовати у Руској Федерацији.

Попуњене пријавне формуларе треба послати до 31. августа 2018. године на мejл konkurs@eneca.org.rs.

Извор: eKaпиja | Среда, 01.08.2018.| 15:40