Održana „ Konferencija podrške umrežavanju i unapređenju međusobne saradnje udruženja preduzetnika u regionu, kao i saradanje sa RPK Valjevo i ARRA PPR DOO “ u Bogatiću

1147

Dana 4.12.2018. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama  opštine Bogatić, održana je promocija u okviru Evropske nedelje preduzetništva SME WEEK na temu podrške umrežavanju i unapređenju međusobne saradnje udruženja preduzetnika u regionu, kao i saradanje sa   RPK Valjevo  i ARRA PPR DOO “.

Promociji su prisustvovali predsednik opštine Bogatić, pomoćnik predsednika opštine Bogatić, predstavnici Privredne komore Srbije, direktor RPK Valjevo, predstavnici opštih udruženja preduzetnika Loznica, Bogatić, Mali Zvornik i Ljubovija, predstavnici Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica.

Nenad Beserovac, predsednik opštine Bogatić je pozdravio sve prisutne i iskazao zadovoljstvo što se promocija Evropska mreža preduzetništva održava u opštini Bogatić. Sve prisutne je pozdravila i direktorka Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine DOO Loznica koja je predstavila prisutne predstavnike Privredne komore Srbije i Regionalne komore Valjevo i navela je da će oni biti na raspolaganju da daju odgovore na postavljana pitanja.

Nakon predstavljanja rada opštih udruženja preduzetnika iz Loznice, Malog Zvornika , Ljubovije i Bogatića, iznošenja izazova sa kojima se suočavaju i utisaka o saradnji sa PKS I RPK Valjevo , Stanko Marković direktor RPK Valjevo je zamolio Dejana Zrilića i Milivoja Armuša da predstave servise PKS namenjene preduzetnicima od kojih je koa nove projekte naveden“ šalter za preduzetnike“ koji je uveden u 11 opština u Beogradu.To je šalter koji se nalazi u šalter sali opštine i koji je namenjen za pružanje pomoći i informacija registrovanim preduzetnicima i preduzetnicima koji žele da se registruju. Nakon odgovaranja na pitanja prisutnih na konferenciji predstavnici PKS su rekli da preduzetnici mogu slati sva pitanja za PKS na mejl adresu: preduzetnik@pks.rs i vrlo brzo će dobiti odgovor na postavljeno pitanje.

Milivoje Armuš, predsednik Saveta parlamenta preduzetnika je naveo da je Parlament preduzetnika osnovan u martu 2018. godine i da je Savet parlamenta telo Parlamenta preduzetnika čiji je zadatak da prikuplja sve probleme sa kojima se preduzetnici na terenu susreću i da  unapredi položaj preduzetnika u našoj zemlji. U Parlamentu za sada ima 84 opštih udruženja,preduzetnika  dok  Savet  parlamenta ima 7 članova.