Na završnom događaju projekta“Unapređenje proizvodnje i kvaliteta meda u mačvanskom i kolubarskom okrugu“ predstavljeni rezultati projekta

2265

U hotelu Rojal spa u Banji Koviljači 21.avgusta 2018.godine organizovan je završni događaj projekta“Unapređenje proizvodnje i kvaliteta meda u mačvanskom i kolubarskom regionu“.

 

Završnom događaju su prisustvovali pomoćnik ministra pljoprivrede Aleksandar Bogićević , samostalni savetnik u Ministartsvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ljiljana Simić, predstavnik Programa ruralnog i regionalnog razvoja Zdravko Miovčić,zamenik predsednika SPOS-a Milutin Petrović, koordinator Mreže za ruralni razvoj u SKGO Slađana Grujić kao i predstavnici svih partnerskih opština i udruženja pčelara na projektu.Završnom događaju je prisustvovali oko 100 pčelara iz regiona.

Nakon  pozdravne reči direktora RRA PPR DOO Ljiljane Nikolić,pomoćnika ministra Aleksandra Bogićevića koji je govorio o značaju pčelarstva za ruralni razvoj, Zdravka Miovčića koji je govorio o značaju partnerstva prisutnim učesnicima se obratio Leopold Rollinger koji je predstavio najznačajnije rezultate projekta.

 

Pravilnik o partnerskom korišćenju opreme koja je nabavljena u okviru projekta govorio je Milan Marković, službenik za javne nabavke na projektu , a nakon toga su partnerska udruženja pčelara potpisala Pravilnik.

 

O narednim koracima u razvoju pčelarstva u mačvanskom i kolubarskom regionu govorio je Zoran Đurić, član IO SPOSa i Pčelarskog društva“Loznica“,dok je projekat fabrike za proizvodnju meda u Rači predstavio zamenik predsednika SPOS-a Milutin Petrović.

 

SPOS je svim zaslužnim pojedincima i organizacijama dodelio povelje i zahvalnice za doprinos razvoju pčelarstva u Republici Srbiji.

 

Poruka koja je upućena javnosti sa završnog skupa proistekla iz izlaganja svih govornika je“Saradnja je temelj budućnosti“.

 

Rezultati projekta su predstavljeni u promotivnom materijalu koji možete pogledati ovde