Информација о првом радном састанку партнерства на имплементацији пројекта „Унапређење производње и прераде лековитог и ароматичног биља „

1959
slika-logoi

26. октобра у просторијама Библиотеке Вуковог завичаја са почетком у 12 часова одржаће се први састанак пројектног тима и партнера, а због почетка имплементације пројекта „Унапређење производње лековитог и ароматичног биља“ . Пројекат финансира СДЦ кроз програм  подршке  руралном и регионалном развоју у Србији који спроводи конзорцијум партнера НИРАС, Рурални фоум Пољске и Партанер Солушнс.

 Одобрене активности на реализацији пројекта се односе на набавку семенском и садног материјала, едукацију учесника, односно партнера на пројекту, формирању огледног поља за производњу лековитог биља и набавку неопходних основних средстава за успешно узгајање лековитог и ароматичног биља. Водећи  партнер на пројекту је Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине Д.О.О. , а остали партнери су Град Лозница ,Општине Крупањ, Љубовија, Мали Зворник, Осечина, Богатић, као и  Удружење грађана  за производњу лековитог и ароматичног биља „Флора-Подриње “ из Лознице и Еколошка организација „Наша Љубовија“ из Љубовије.

Пројекат се завршава 31.августа 2018.године. Укупан буџет пројекта је 50.546,80 CHF ,где донатор учествује са  42.964,78 CHF, а партнери са укупно 7.582,02 CHF  .