Одржан састанак „Анализа статуса формирања партнерства“ у оквиру пројекта Подршка руралном и регионалном развоју у Републици Србији

1832
analiza-statusa-formiranja-partnerstva

Акредитована регионална развојна  агенција Подриња, Подгорине и Рађевине  у сарадњи са тимом пројекта „Подршка руралном регионалном развоју у Републици Србији“, у просторијама Омладинског центра у Лозници 08. септембра  одржала је састанак „Анализа статуса формирања партнерства“. На састанку  је извршена поновна анализа предложених тема, сагледан је напредак у успостављању партнерстава,  као и процена структуре партнерстава у оквиру иницијатива.

Пројекат финансира   Швајцарска  агенција за сарадњу и развој (SDC)  који спроводи конзорцијум партнера, Niras (Пољска, Данска), Polish rural forum (Пољска) и  Partner solution ( Србија).  Територија на којој се пројекат реализује обухвата Мачвански, Сремски, Колубарски и Шумадијски округ и спроводе га и три регионалне развојне агенције.   У оквиру Пројекта  расписан је  позив за подношење пријава за одабир иницијатива (партнерстава) која ће бити подржана током 2017/18. године. Рок за подношење иницијатива је 17. октобар 2016.

Пројекат Подршка руралном и регионалном развоју у Републици Србији, финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC), а спроводи конзорцијум партнера који чине NIRAS (Пољска, Данска), FAOW (Пољска) и Partner Solutions (Србија).