Сарадња развија регион

3849
DSC7160

    Дана 15.3.2018.године у просторијама Градске управе града Лознице, одржан је састанак шефа тима Програма за рурални и регионални развој у Републици Србији Јоhна Gallagerа са председницима општина оснивача Региналне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине (РРА ППР). Овом приликом представљени су резултати сарадње у оквиру Пројекта подршка руралном и регионалном развоју Републике Србије“, који финансира СДЦ кроз РРДС програм, који спроводи конзорцијум партнера НИРАС, Рурални форум Пољске и Партнер Солутионс у сарадањи са РРА ППР.

Током састанка представљене су до сада спроведене активности на реализацији пројекта „Унапређење квалитета и производње меда у Мачванском и Колубарском региону„. У оквиру пројекта је успостављено је партнерство 9 локалних самоуправа , удружења пчелара са територије регије, Пољопривредне школе у Ваљеву и КПЗ Ваљево. Укупна вредност пројекта је 121.659 CHF, допринос донатора је 103.410 CHF, а допринос партнера18.248 CHF.
Пројекат је почео са реализацијом 10.10.2017.године , а планирано је да се заврши 31.августа 2018.године. До сада су кроз пројекат набављени опрема и машине који ће допринети унапређењу квалитета и производње меда у мачванском и колубарском региону.
Током састанка са председницима општина најављена је и могућа друга фаза сарадње, у вези са којом је већ сада потребно предузети активности на припреми нових регионалних пројеката како би позив у 2019.години био спремно дочекан. Након састанка са председницима одржан је састанак са представницима удружења пчелара из регије, а уследила је и посета простору где је смештена линија за производњу шећерних погача као и друга опрема која је набављена током реализације пројекта.
У оквиру пројекта, до сада су одржана су 4 стручна предавања за искусне пчеларе, а у наредној недељи биће организоване обуке за пчеларе почетнике у општинама Крупањ, Осечина, Лозница и Љубовија. Највећу успех пројекта у досадашњој реализацији представља добра сарадња Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине, удружења пчелара и општина партнера.

Галерију слика можете погледати овде:       слика 1      слика 2       слика 3       слика 4        слика 5         слика 6      слика 7        слика 8

Такође вест можете пронаћи и на следећим сајтовима:

  http://www.loznica.rs/index.php

  https://macvaskyinfo.rs/

  http://www.rrappr.rs/index.php/sr/